Servicii dezinsectie in Bucuresti

Dezinsectie carii de lemn. Cum sa scapi de cariile de lemn


Mobilierul din lemn are o eleganta aparte si emana mai multa caldura decat cel din metal sau alt material. Lemnul are, insa, slabiciunile lui si poate fi afectat de numerosi daunatori, de la furnicile de lemn la cari de lemn care pot distruge chiar si cele mai scumpe si valoroase piese.

Mai ales daca ai adus in casa mobila depozitata mai mult timp in conditii improprii, riscul de a avea mobilierul afectat de astfel de insecte este major. Carii de lemn – dintre care cel mai cunoscut este Anoblum punctatum – se dezvolta foarte bine in conditii de umiditate crescuta. Aceasta insecta prefera lemnul de esenta moale dar poate ataca si lemnul de esenta tare afectat de mucegai sau igrasie.

cum sa scapi de cariile de lemn

Semnele ca mobilierul, parchetul sau orice piesa de decoratiunidin lemn este efectata sunt destul de usor de recunoscut – acele dungi subtiri ca niste labirinturi sapate prin material. De altfel, cand este perfect liniste, in timpul noptii, se pot auzi si sunete distincte ale carilor care isi fac “treaba”.

Pentru a scapa de aceasta problema, trebuie sa apelezi la tratamente de dezinsectie cu insecticide. Larvele de cari pot fi foarte rezistente si se pot ascunde foarte bine astfel incat un tatament superficial sau metode naturiste sa nu isi faca efectul. In general, pentru eliminarea carilor de lemn se folosesc substante bazate pe borat de sodiu sau pe baza de clor. Pentru a-si face efectul, solutiile trebuie sa aiba o concentratie destul de mare si tratamentul trebuie sa fie aplicat cu echipamente de pulverizare potrivite pentru ca acesta sa patrunda in straturile afectate ale lemnului. Pentru astfel de operatiuni este recomandat sa apelezi la o firma specializata in dezinsectie.

O firma de dezinsectie este autorizata sa achizitioneze si sa foloseasca substante cu o concentratie mai mare, stie sa evaluze corect gravitatea situatiei si poate sa propuna solutiile potrivite, dar si sa administreze solutiile de dezinsectie in mod corespunzator si fara riscul de a afecta sanatatea locatarilor.

Carii de lemn pot fi o problema extrem de serioasa, acestia putand afecta chiar si structura de rezistenta, daca vorbim de case sau vile din lemn. Chiar daca aceste insecte se hranesc, in general cu lemn de esenta moale, lemnul cu o umiditate crescuta poate fi afectat. La primele urme lasate de cari pe suprafetele de lemn, cel mai indicat este sa apelezi o firma specializata in dezinsectie pentru a limita pagubele.


Pret dezinsectie carii de lemn:

Sunati pentru mai multe informatii


Alege servicii profesionale de dezinsectie la domiciliu la cel mai avantajos pret.
Servicii :
|
|
|
|
|
 
|
|
|
|
|
Curatare canapele - curatare saltele - curatare tapiterie auto - decarbonizare motoare - dezinsectie Bucuresti. Servicii prestate la domiciliu in Bucuresti.
Copyright @ 2014 curat pe loc.ro. Toate drepturile rezervate.

comanda acum

trimite mesaj pe whatsap